Loading...

33 thoughts on “Viral Ekonomi Malaysia Lagi Teruk Dari Indonesia

  1. Muhd Adib February 13, 2018 at 12:01 pm

    pak jokowi makan anai2..

  2. Ausz 1010 February 13, 2018 at 12:01 pm

    indon suda maju dr jepang..wauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  3. ilham ryandee February 13, 2018 at 12:01 pm

    Indon > japan ?? Lol

  4. ilham ryandee February 13, 2018 at 12:01 pm

    Rm1=3000rp 😂😂😂..yeahh ekonomi terbaik

  5. Alias Rehbar February 13, 2018 at 12:01 pm

    HAHAHHAHAHHA PERCAKAPAN POLITIK SAMPAH JOKOWI. Memang la ekonomi Indonesia meningkat sebab mereka terkelompok dalam emerging market. Malaysia pun sama masih emerging market. Kalau dibandingkan dengan Russia, Amerika, mereka disebutkan sebagai developed markets. Market dah tepu. Tapi memang tak dinafikan, Indonesia semakin menjadi Economic Powerhouse di rantau asean. Fakta tetap fakta. Kau nak terima Indonesia punya ekonomi bertambah baik atau tidak, itu kau punya pasal. Kau boleh tipu diri sendiri. Memang pertumbuhan dia lagi banyak dari Malaysia. Tetapi aku lebih suka kalau Jokowi tak cemarkan dengan perbandingan sia-sia.

  6. Fakhri Badlisham February 13, 2018 at 12:01 pm

    Indonesia, the most 'overproud country' in the world😪

  7. Farid Ramli February 13, 2018 at 12:01 pm

    ala sembang taknak kalah indon ni. dia je yg lebih

  8. MM2 MM2 February 13, 2018 at 12:01 pm

    Jangan cakap macam2 pasal ekonomi negara orang jatuh bangun itu biasa sebab pak jokowi la rakyat indon suka merompak dan menyamun kat negara kami

  9. Ahmad Aiman February 13, 2018 at 12:01 pm

    ekonomi bagus tapi pelik peluang pekerjaan kat indonesia tak banyak . haha pemimpin pon kaki pusing

  10. Izzwan Alif February 13, 2018 at 12:01 pm

    bagus pak indonesia pro main mobile legend

  11. Takpenting February 13, 2018 at 12:01 pm

    Bagus ni teruskan..dari cikgunya mengajar..terus anak2nya tunggu ngikut aja..indonesia sudah maju..wang malaysia sudah engak ada harganya..kita sudah kaya…sampai kapan mahunya di malaysia..ayuh pulang dong..

  12. You Tube February 13, 2018 at 12:01 pm

    Alhamdulillah, boleh la pekerja indon balik negara asal semula. Amik balik rakyat kamu yang berlambak di sini.

  13. Fikri Hafiz February 13, 2018 at 12:01 pm

    pak jokowi ni mmg lg bagus dr najib. aku percaya kalau tgk cara dia memerintah. harap kita dpt pemimpin mcm dia ni.

  14. Mohd Ameero Azzhar February 13, 2018 at 12:01 pm

    Ptutla suara tv mmg fitnah je le…

  15. mohd razi February 13, 2018 at 12:01 pm

    Harap semua Indon berambus pulang ke Indonesia

  16. Vodka Apple February 13, 2018 at 12:01 pm

    Jokowi bangsat..sembang terbang…ayuh bawa rakyat lue semua berambus indog

  17. Shahrul Hafiz February 13, 2018 at 12:01 pm

    Indon suka membeza2kan negara dia sama org malaysia tak ada pun buat mcm apa yg pak jokowidodol katakan tu . Sebenarnya tak perlu nk di ungkapkan permasalahn ekonomi negara settelkan dalam negara shja negara lain tak de masa nk banding2 kn sama negara lain . Apa yg meraka mahukan setiap hari setiap tahun banyak perubahan yg semkin maju bukan nya nk membezakan benda yg tak perlu di katakan. Kalau negara indonesia maju sehrusnya langkah pertama pak jokowi harua menjemput semua TKI yg berada di negara malaysia,singapore,china,korea,taiwan,jepun tu pak jokowi kena bagi peluang pekerjaan pada rakyat nya demi nama ,negara, bangsa dn ekonomi negara. Kalau cakap shja mcm ni semua org boleh cakap.

  18. Mohd Amir February 13, 2018 at 12:01 pm

    Kalau baik sgt ekonomi negara ekau..org indon jgn dtg malaysia mnyusahkn rakyat malaysia je sbb ekau org indon krja kat cni..cakap byk pulak..puuuiiiihhh…

  19. SS Felix Steiner February 13, 2018 at 12:01 pm

    ni lah akibatnya president tak belajar tinggi..
    sepatutnye sebagai presiden kena tahu benda asas ekonomi macam mana..
    ni buat statements bodoh,kata ekonomi indonesia lagi tinggi dari malaysia??..
    kalau ikutkan ekonomi indonesia lagi tinggi dari singapore..sebab GDPP bro..negara besar hasil pun banyak
    apa bangang president ni tak boleh beza GDPP dengan GDP per capita..

  20. Khairul Rayyan February 13, 2018 at 12:01 pm

    hidup najib!!! puiihhh

  21. SS Felix Steiner February 13, 2018 at 12:01 pm

    memang lah..bodoh,negara diorang kan besar,GDPP pun ketujuh di dunia..gegarsi ekonomi di asean..
    mmg lahh ekonomi indonesia lebih besar dari malaysia dan singapore..
    kalau GDP per capita,Singapore paling tinggi di ASEAN,kedua Brunei then baru Malaysia..
    nak tengok kemajuan berdasarkan GDP per capita lah bro…aduhhh jangan jadi bangang macam indon

  22. totomark Jr February 13, 2018 at 12:01 pm

    Patut lh video indon bnyk yg suka banding2 negara orang rupanya pm dorang pun sma xD

  23. Eve Phrofile February 13, 2018 at 12:01 pm

    Bangsa indon memang suka sembang gerbang. Tgk cara indon komen dlm ni pun tahu. hahahaha….

  24. khalifah bani marwan February 13, 2018 at 12:01 pm

    Pelan2 kayuh pak..jng sampai tergolek😆😆😆kalo bisa silah lah tunjuk pd malaysia bahawa kalian sdh pulih ekonomi nya😂tiada lg pehantaran babu2 dan para tki😅😅😅

  25. Wan TK February 13, 2018 at 12:01 pm

    tipu ni

  26. Bujang Senang February 13, 2018 at 12:01 pm

    tu pasal la korg merakap jd pencacai at negara org la sial. mcm bdoh je ckp x pkai otak. x sedar dri bdoh sombong

  27. Hisham Hisham February 13, 2018 at 12:01 pm

    nampak tak persamaan jokowi dengan najib? haha….

  28. Lan Todak February 13, 2018 at 12:01 pm

    Dia pun kelentong rakyat dia macam najib.

  29. syzwn. vr February 13, 2018 at 12:01 pm

    Pak jokowi bawak pulang lu punya rakyat kalau negara kami ekonomi rendah 😀

  30. Leagoo Z5 February 13, 2018 at 12:01 pm

    Ho takey kuat ni

  31. Leagoo Z5 February 13, 2018 at 12:01 pm

    Rakyat indon blh berambus la kat malaysia ni,,indon kan dh maju

  32. Shiru Azha February 13, 2018 at 12:01 pm

    Nk ucap perkara lain tkde fakta…last mlysia jgk di bandingkan kesian jokowi nk tipu rakyat nya sendri konon nya ekonomi indon lbh dri mlysia…lucu hahahaaaa

  33. indon babi February 13, 2018 at 12:01 pm

    Mana indon babi ni.. Jom jumpa aku kat pantai kundor melaka.. Turun bukit kilang recron tu boleh terus datang rumah aku.. [email protected] botak

Leave a Reply