11 thoughts on “Viral: Kisah Edi Rejang & Promoter Beer & komen bro Selvakumar

  1. Hellary Advance November 25, 2018 at 5:54 am

    Saya pun non muslim…
    Tapi even diam area Sarawak yang majoriti non muslim ni saya ada dozen ramai kawan muslim..
    Dia melayu muslim kwn saya..
    Dia Iban Muslim kwn saya…
    Dia Kayan Muslim kwn saya..
    Dia Bidayuh Muslim pun kwn saya..
    Part dia( Edi Rejang) racist muslim non muslim ni Saya tak berapa nak bising cakap laaa kan..
    Sebab perkara ni dah biasa jadi di Semenanjung Malaysia tapi sampai hari ni masih hidup aman damai laaa sebab benda ni kira persengketaan antara saudara laa macam sedangkan abang adik pun ada gaduh kan….
    Tapi yang bikin panas pasal video ni part dia tunjuk jari tengah tu…
    Itu yang bikin panas woww gila kaw kaw panas punya…
    Tu amoi bikin dia kerja saja tidak kacau orang…
    Even pada saya sendiri yang non muslim ini pun tahu yang Islam itu suci..Islam itu indah..Islam itu mulia…
    Saya harap video ni jadi pedoman dan tauladan kepada kita semua masyarakat di Malaysia..
    Jangan lah jadi hal hal sebegini lagi…
    Nak ke dah malu nya sudah…
    Mana nak letak muka…
    Haisshhhh…….

  2. boyy alexx November 25, 2018 at 5:54 am

    betul tu bang bodoh yg bt vdeo tu

  3. Nabau Ngeraran November 25, 2018 at 5:54 am

    A reply from Abdul Aziz Isa – Special Assistant to YB Chong Chieng Jen. Read his comments below.

    Nak tahu perbezaannya?

    Perbezaan pertama: Walaupun beliau bekerja sebagai 'beer promoter' tetapi beliau merupakan pelajar yang cemerlang dalam akademik. Beliau menjadi 'beer promoter' kerana hendak menampung perbelanjaan hidup dan mencari pengalaman bekerja. Sebab itu, orang bangsa Cina hebat dalam bidang pemasaran kerana mereka dididik dari usia yang muda sebelum masuk ke dalam pekerjaan. Pengalaman mereka di usia muda menjadikan mereka kental.

    Bangsa kita? Sibuk kecam anak orang, sibuk dengan dosa dan pahala dan sibuk dengan ketuanan Melayu. Tetapi kalau kita lihat dari segi pendidikan, berapa ramai anak Melayu dapat 'score 7A'? Jangan nak katakan'score 7A', nak dapatkan A dalam Bahasa Melayu dan Pendidikan Agama Islam pun payah. Kalau kita pergi ke pusat pemulihan akhlak, bangsa mana yang paling ramai?

    Bila ada serbuan dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik, bangsa mana paling ramai? Kalau pergi ke kelab malam, bangsa mana paling ramai? Walaupun majoriti, kenapa masih ramai orang Melayu gagal mencapai 30 peratus pegangan ekuiti?

    Perbezaan kedua: Lepas SPM, orang kita buat apa? Lepak dan habiskan duit mak bapa. Bila masuk universiti, bangsa kita tak ada duit. Lepas tu tak ada duit, pergi pinjam PTPTN. Dapat PTPTN, pergi kelab malam, beli iPhone, beli baju. Lepas pinjam, tak nak bayar! Cuba kita perhatikan, lepas SPM, anak Cina buat apa? Kerja sambilan dan kumpul duit untuk tampung pembelajaran. Bila masuk universiti, mereka guna duit sendiri tanpa bantuan PTPTN. Kalau ada PTPTN, mereka beli buku dan terus buat kerja sambilan masa cuti. Lepas graduat, mereka bebas hutang dan buka peniagaan.

    Tapi nak salahkan bangsa, tak boleh juga kan. Sebab semua ada kebaikan dan keburukan masing-masing. Bezanya di sini adalah pemikiran dan mentaliti. Ada ramai juga anak Melayu yang pinjam PTPTN dan bayar habis, syukur alhamdulillah. Tetapi realiti sebenarnya semua orang tahu.

    Perbezaan ketiga: Orang pandai akan tangani provokasi menggunakan akal fikiran. Sebab itu, walaupun beliau bekerja sebagai 'beer promoter', beliau mampu menangani provokasi dengan tenang. Tengoklah keputusan pelajaran beliau. Manakala orang bodoh akan selalu buat provokasi sebab mereka tak ada benda faedah nak buat. Lepas tu, menjerit 'bumi Melayu'. Wei, sejarah gagal ke? Sejak bila ada 'bumi Melayu' dalam sejarah peradaban manusia?

    Apa guna laungkan slogan 'Malaysia Baru' kalau pemikiran masuk di takuk lama? Kita sudah ada kerajaan baru tetapi masih mempunyai pemikiran lama iaitu RASIS! Semua ini kerana didikan UMNO dan PAS dalam pemikiran Melayu! Kita harus buang pemikiran UMNO dan PAS dalam diri orang Melayu! Nak ubah pemikiran rakyat Malaysia secara amnya memerlukan masa yang lama. Rome isn't build in a day.

  4. Wann Nor HasNieta November 25, 2018 at 5:54 am

    Memalukan melayu dan agama islam.. Gila viral.. Otak mana otak

  5. 魏纭侠 November 25, 2018 at 5:54 am

    👍

  6. Mei Tee November 25, 2018 at 5:54 am

    Corleone family, lu pergi mampus la, cakap tak ada otak sama dengan Edi Rejang. Sekarang padan muka, nak cari pasal akhirnya memalukan sendiri sahaja. If got balls don’t apologise at all!,

  7. What Am I Watching November 25, 2018 at 5:54 am

    lmao he said speak malay but he keep speaking some english words 😂😂😂

  8. Janice Wiens November 25, 2018 at 5:54 am

    Dia nak cari pasal ingat dia viral boleh jadi kaya/jutawan…palui..kurang ajar so ajar je lah dia kaw2.. 😠

  9. Wan Hasmizan November 25, 2018 at 5:54 am

    Bro selvakumar… Rasanya bro tak perlu komen balas utk hal ni… Sy sbg melayu muslim pun malu dgn sikap edi rejang.. Kita pun tak tahu status edi rejang,mungkin dia pun bukan melayu dan non muslim. Sbb Islam tak ajar mcm tu.

  10. ASIA MEGNET November 25, 2018 at 5:54 am

    Suruh dia bunuh diri saja…. Dengan video hd… Viral saja

  11. Aiman Gazan November 25, 2018 at 5:54 am

    Saya adalah seorang Melayu dan Muslim. Saya hadap non Muslims tak salah anggap tentang agama Islam hanya disebabkan tindakan seorang Muslim. Islam adalah agama yang sempurna tetapi Muslims tidak sempurna jadi jika Muslims melalukan kesalahan, salahkan Muslims bukan Islam.

    I am a Muslim and Malay, I hope non Muslims do not misunderstood Islam just because the act of a single Muslim. Islam is perfect but Muslims are not so if Muslims make mistakes, you blame it on Muslims and not on our religion, Islam.

    Terima Kasih, Thank you, Xie Xie.

Leave a Reply