Loading...

23 thoughts on “VIRAL Pendakwah Islam Ajak Kenal JESUS

  1. Asdhjk m July 12, 2018 at 11:41 pm

    diorang ni nak kenalkan kepada ramai bahawa jesus tu nabi tuhan jesus tu kan nabi isa

  2. Muhammad Al fatih July 12, 2018 at 11:41 pm

    Terbaik penerangan.

  3. Fazly Yusuf July 12, 2018 at 11:41 pm

    Kumpulan ni just nak kenalkan siapa nabi isa sebenarnya.. Ini cara pendekatan mereka untuk berdakwah dan cara ni banyak pendakwah² di eropah sudah prektikkan hasilnya sangat berkesan.. "IM MUSLIM AND I FOLLOW JESUS" ayat ni cuma nak menarik perhatian org untuk bertanya terutamanya penganut agama kristian so kita yg dah terang² muslim ni harus sokong bukan menfitnah

  4. Khairul Rizal July 12, 2018 at 11:41 pm

    jesus adalah nabi allah

  5. ABANG GENG PREMIER LEAGUE 777 July 12, 2018 at 11:41 pm

    Jesus bukan Isa A.S la 😒😒

  6. Akmal Stalin July 12, 2018 at 11:41 pm

    Dia nk bg tahu yg jesus tu bukan tuhan atau anak tuhan

  7. Mahawi Mahawi July 12, 2018 at 11:41 pm

    Dajjal…dh mle jln kn tgs ngnjing…😵

  8. Super Kenyalang July 12, 2018 at 11:41 pm

    Yg unlike tuu jgn kata agama kau suci kalau kau sndri tak pndai hormat agama org

  9. syeth mujahid July 12, 2018 at 11:41 pm

    Ajaran Agama

    Islam : arak haram
    Christian : arak haram
    Buddism : arak haram
    Jews : arak haram

    So? Kenapa dekat malaysia ad kilang arak?

  10. Сяямил Хайруз Заман July 12, 2018 at 11:41 pm

    aq rasa dia ni nak betulkan balik pemahaman org bukan islam terhadap Nabi Isa… macam mana nabi isa diterangkan menurut Islam…dakwah mcm ni byk di luar negara… korang kena rajin check youtube dakwah luar negara selain dakwah dlm negara tapi harap korang fhm inggeris contohnya channel Speakers Corner.. kalo tak pun pergi ke channel Fakir Ilmu ada subtitle melayu.. kepada siapa yg tak tahu korang kena tahu benda2 mcm ni..cuz Islam sekarang ni dah merebak di bumi Eropah..

  11. Miya Miya July 12, 2018 at 11:41 pm

    Tuhan hnya satu jer iaitu ALLAH S.W.T..n tiada tuhan slain ALLAH..nabi muhammad adalah pesuruh allah..
    #SAYE CINTA AGAMA SAYE IAITU ISLAM💖

  12. Butterfly In the sky July 12, 2018 at 11:41 pm

    Tanda2 peperangan dah dekat ,manusia masih leka lgi dgn dunia

  13. Anisah Abdullah July 12, 2018 at 11:41 pm

    bila ph pegang negara pendakwah pun dah tak tentu arah dah macam keluarga pemimpin marina mahathir pun dah sekokol dgn agama kristian macam2 jadi bila malaysia jatuh ke tangan ph cakap donald trump jahat pemimpin kita lagi teruk biar anak bantu tegakkan agama kristian siap pegang lilin untuk berjuang bersama orang kristian

  14. Syed Muzzammil July 12, 2018 at 11:41 pm

    Bagi aku,apa dia buat ni betul.akhir zaman ni,manusia kena kenal Nabi Isa a.s itu ialah Nabi dan bukan Tuhan.Tapi kita kena tahu jugak,Nabi Isa selepas selesai bunuh Dajjal,dia akan mengaku dan dia akan cakap bahawasanya dia adalah umat Nabi Muhammad.Cuma kena terangkan sebetul betulnya yang Nabi Isa tak pernah disalib dan Nabi Isa a.s sebenarnya diangkat ke langit dan tak mati lagi..Itu dia kena terangkan.

  15. Mohamad Azim July 12, 2018 at 11:41 pm

    kena jelas…klau rkyt keliru…tuan jwb la nti…jesus ialah nabi bkn tuhan…tuhan hya Allah yg esa…tiada sekutu bgnya…

  16. Ninieddy July 12, 2018 at 11:41 pm

    May god simplify everything…, Ameen

  17. Yeooop Yeop July 12, 2018 at 11:41 pm

    Ya aAllah permudahkanlah urusan mereka yng ingin mndapat hidayahmu…Ameenn

  18. Yeooop Yeop July 12, 2018 at 11:41 pm

    smoga mdapat sokongan dari kerajaan..dan intitusi raja..sebab mereka ketua agama islam…

  19. SAHABAT68 July 12, 2018 at 11:41 pm

    Akhir zaman

  20. Yeooop Yeop July 12, 2018 at 11:41 pm

    tahniah saudara…pnting untuk mmberitahu yng jesus itu nabi bukan tuhan..slmat brrjuang tuan..takbirr..dari sini baru kita buleh tahu mna kafir yng menentang islam scara terang terangan

  21. Padang Tabis Padang Tabis July 12, 2018 at 11:41 pm

    mengarut kau!!!

  22. cnn July 12, 2018 at 11:41 pm

    Hahaha… tipu lah

  23. KCH Rider1988 July 12, 2018 at 11:41 pm

    Sudah2lah nak kelirukan org. Nanti jd isu pulak. Jgn sengaja nak pecah belahkan harmoni sesama kaum di Malaysia. Honestly, I hate the way u approach someone by using other religion. Dah islam, islam lah, jgn campur aduk lagi.

Leave a Reply