36 thoughts on “NURHAYATI TAHIR : Viral Tuntut Hutang Dengan Loghat Siam

  1. potaeto bwi August 30, 2017 at 11:50 pm

    Pompuan ni barulaa betul² ade mix. Bukan mcm king coco. Uuiiyyy

  2. Nurul Syaqirah August 30, 2017 at 11:50 pm

    tak pernah tak suka vdeo dia 😍 uiiiii

  3. aaronjohn786 August 30, 2017 at 11:50 pm

    so dia ni orang malaysia lahior malaysia cuma mak asal champa?

  4. Noor Ain Omar August 30, 2017 at 11:50 pm

    Cantik nye nor hayati rahier

  5. alif fila69 August 30, 2017 at 11:50 pm

    pengacara2 mcm feel lain mcm..sbb minah ni mcm fake..korg perasan x ahahahhaa

  6. nor atikah August 30, 2017 at 11:50 pm

    hahaha. gaya dia ckp macam m.cik2 kt kampung. tengah dok berleter kan anak dia

  7. cik munajati August 30, 2017 at 11:50 pm

    Loghat champa la ni .. Haih .. Saya juga champa .. Huhu siam pon bunyi lain sikit je …

  8. ชิปปี้ ไหน' นนน August 30, 2017 at 11:50 pm

    aku orang thai.
    bukan lohat thai.cakap mcm tu bodo

  9. Lydia Natasha August 30, 2017 at 11:50 pm

    Dislike sebab tak suka perempuan gemuk pengacara tu. Gilaa annoying. Boleh angkat kaki dah kot.

  10. Mohd Ishak August 30, 2017 at 11:50 pm

    ini anak kemboja bukan anak siam….

  11. nasser nasa August 30, 2017 at 11:50 pm

    Menyampah aku tengok pengacara batu bersurat…

  12. Mohd Ali August 30, 2017 at 11:50 pm

    Tk suka takyah tgok AQ pun tk tgok meluat

  13. Avira Razak August 30, 2017 at 11:50 pm

    kelakar awak haha haha

  14. Eirza Areyza August 30, 2017 at 11:50 pm

    wekkk

  15. Mito Freecss August 30, 2017 at 11:50 pm

    hmm org malaysia nk jadi viral mestila kena buat slang org luar. mcm coco

  16. Cik addy Adika August 30, 2017 at 11:50 pm

    respon mak "uii..tiru aku" 😂

  17. bukan budak raver August 30, 2017 at 11:50 pm

    senang nk glamor skarang ni ye

  18. Bad Boys August 30, 2017 at 11:50 pm

    Pemalu rupanya awek ny 😹😹

  19. HASBULLAH WAHID August 30, 2017 at 11:50 pm

    Kemboja Pekan ni

  20. asmara hopkin August 30, 2017 at 11:50 pm

    Jalan sana sini hutang aku tanak bayar? Hahahahah perkataan ..aku rase berhak kut kite mntk kt die utang … Kalau die xbyr lg msti ade alasan ..

  21. kupu malam August 30, 2017 at 11:50 pm

    benci aku minah ni..tahiii..dlu ngata farah elmo tu..skrg kau plak mcm taikk

  22. Nor Liniey August 30, 2017 at 11:50 pm

    sb show ni lh rama yg cuba jd bodoh utk femes…. sory

  23. Mojo Zack August 30, 2017 at 11:50 pm

    sebenarnye melayu sehingga filifina, burma, thailand, vietnam, loas..buyut aku dari kemboja..di sana masih ada bahasa melayu..termasuk di vietnam..mcm nurhayati ni adalah melayu kemboja..pkrja aku org kemboja berbahasa melayu..loghat mcm nurhayati n muka mek dorg mmg comey mcm org utara n pantai timur..pkrja aku cerita..kami di sana masih mnggunakan bahasa melayu termasuk org islam vietnam..sbb sejarah dh terhapus..jd bngsa melayu hampir pupus di negara selain negara indonesia, malaysia dan brunai..

  24. Mojo Zack August 30, 2017 at 11:50 pm

    cutenye..syg giler…emmmuuaaahh

  25. Miss Siti 85 August 30, 2017 at 11:50 pm

    Best..Teruskan..

  26. Kemosabe 88 August 30, 2017 at 11:50 pm

    ni memang kemboja, tempat aku ramai species ni diaorang meniaga kain lau diaorang cakap mmg dh tau lh asal mane, si indon jgn nk claim pulak eh..gi bakar hutan je sana..aku dh mula rindu kt jerebu..

  27. Mrakmal 69 August 30, 2017 at 11:50 pm

    Ni bkn slang siam more to kemboja hawau

  28. spekaCmanis August 30, 2017 at 11:50 pm

    ni bukan floor manager awak nama dia zalikha ke?

  29. fadzaly mohd shah August 30, 2017 at 11:50 pm

    2 dari kiri tu busut ke

  30. zlatan ibrahimovic August 30, 2017 at 11:50 pm

    siyes semak tudung hijau tuh…grrrrrr

  31. Aq Faiz August 30, 2017 at 11:50 pm

    baso bodo

  32. Nusha Nazir August 30, 2017 at 11:50 pm

    Hutang aku jer belum dibayar lg.. Kulit muka mamat tu cukup tebal betul.. dah mcm2 cara, perli pun xjalan jugak..
    buat pemilik fb: Haikal Al-Thahiri, counting days tu counting jugak tp jgn lupa counting hutang rm3K aku jugak ye… dah nk masuk 3 tahun dh ni.. aku pun nk merasa beg chanel jugakk..haha

  33. Khairulazizi Yahya August 30, 2017 at 11:50 pm

    Terus-terang, saya tak pernah menyampah tengok video dia, tak pernah rasa meluat atau tak pernah rasa video dia mengarut. Setiap orang ada cara untuk meluahkan rasa hatinya tentng ssuatu isu, sama ada untuk isu yg semua org sedar (tak bayar hutang) atau perkara kecil namun penting kpd sstgh org (parking keta depan rumah orang). Sejujurnya, Nurhayati Tahir ini menggunakan sindiran dalam nada humor untuk MENEGUR dan MENGINGATKAN manusia2 yang mudah lupa atau tak sedar apa yg mereka buat selama ni salah.

    Tapi dah lumrah manusia yang suka mengkritik dan menghakimi, orang cakap kasar dia tak suka, orang cakap baik2 pun dia tak suka. Orang Malaysia ni ramai yang berbudi-bahasa, berakal dan tahu menilai video itu baik atau tidak berdasarkan mesej. Namun, ada juga ramai orang Malaysia yang otaknya di kepala lutut dan tak berhenti melabel benda ini salah, benda itu tak betul, perempuan ini tak malu, orang itu cari publisiti murahan. Kepada yang suka menghakimi, cuba keluarkan otak dan minda anda dari kepompong kotak yang sempit, dan dedahkannya kepada dunia luar. Baru anda tahu bahawa Nurhayati Tahir ni sebenarnya berfikiran 'luar kotak' untuk menasihati masyarakat tentang isu2 sosial yang mungkin dipandang ringan. Terima kasih.

  34. Shaiful Bashir August 30, 2017 at 11:50 pm

    sedap lagu nii

  35. Nur Farhana August 30, 2017 at 11:50 pm

    saya pun same cam dia.. cintakan bahasa melayu wlaupun bkn darah melayu. tpi mak ayah dari kemboja. loghat pun lbih kurg camtu gak. But mak saya can speak bm fluently

  36. Heletis Lenchau August 30, 2017 at 11:50 pm

    pmpn gmok tu blh dduk sopan ka?

Leave a Reply